top of page

Drømmen vår

På et vakkert og idyllisk sted som heter Fimreite langt inne i Sognefjorden finner man Haug gard.

Like nedenfor gården stod det blodigste slaget i Norges historie. Slaget ved Fimreite i 1184 var det endelige slaget mellom Sverre Sigurdsson og Magnus Erlingsson, hvor Kong Sverre ble den som fikk kongemakten i Norge. Ifølge historien døde mer enn 2000 mann i slaget.


Det er betydelig mindre vold her idag enn i 1184, så i 2019 ønsket vi å flytte fra storbylivet i Bergen til denne magiske plassen sammen med våre sønner, for å overta familiegården til Odelsguten.

Vi hadde en tanke om at vi skulle drive med fruktdyrking, men fikk fort øynene opp for ciderproduksjon.

I Sogn har man noen av de beste råvarene i verden for produksjon av cider, så man har et meget godt utgangspunkt for å lage drikkevarer i verdensklasse.


Det har gått fort i svingene og på kun to år har vi produsert en prisvinnende cider, vi er i gang med utplanting av mange spennende eplesorter som skal brukes i fremtidig cider, produksjonslokale og utstyr er på plass, gårdsbutikk er bygget, ny brygge er bygget for å ta imot cidercruiset som starter opp i juni 2023 og masse masse mer.


Vi er veldig glad for at akkurat du følger oss på denne spennende reise!

For oss handler det ikke om målet - det handler om reisen, opplevelsene vi får, minnene vi skaper som familie og hver eneste dag som vi får muligheten til å leve vår drøm 🫶🏼

Ønsker deg en fin lørdag☀️


40 views

Comments


bottom of page