top of page
cidersmaking gårdsopplevelse sognefjorden sogndal norge fimreite gårdsbesøk frukt bonde

Den korte historien om oss

Dette er oss. Vi som bestemte oss for å endre hele vår urbane livstil med hektisk jobb og hverdag i Bergen, for å komme så nærme naturen vi overhode kunne. Siden 2020 bor vi på Haug Gard på Fimreite, Sognefjorden, og i 2022 tok vi over eierskapet av gården - 100 år etter at bestefaren til Alexander ble født.

Gården som har vært i familien siden tidlig 1500-tallet er nå i våre hender og her skal vi skape nye minner og gårdsopplevelser på en helt vidunderlig plass.

Odelsguten Alexander er en åpen, entusiastisk og effektiv sjel som virkelig legger ned all sin tid i å skape et miljø der alle vil trives. Fra barnsben har han tilbringt tid på gården, plukket frukt sammen med bestefaren Anders og lært hvordan det er å leve som fruktbonde i Norge.

Han har alltid hatt en stor interesse av å lage sin egen drikke.. Man kan på mange måter si at Odelsgut satt sin første batch med fruktvin for snart 20år siden. Alexander og tre kompiser fant ut at det kunne være veldig gunstig å lage sin egen alkohol i stedet for å kjøpe på butikken. De kjøpte inn plastdunker, gjærlåser, sukker og måleutstyr og satt i gang. 

De hadde nok dessverre ikke vunnet en pris for den «radioaktiv grønne» og sterke kiwi-vinen de laget. Det var utrolig spennende å tilsette gjær og følge med på at det begynte å boble i gjærlåsen. Man kan vel også innrømme at de dessverre glemte å søke kommunen om løyve til produksjon og salg.

I dag har han lært av sine feiltrinn og lærer stadig mye nytt av den fantastiske kårkallen/far/mentor/bestefaren Rune som fortsatt bor på gården i kårhuset sammen med sin fru Sasiwan. 

I tillegg til pappa og bonde så jobber Alexander også fulltid som Channel Manager i Telia Norge.

Ingen dag er lik for Alexander og han tar alle utfordringer på strak arm.

Cecilia, det nærmeste man kommer rå energi. Cecilia har en utstråling, humør og kjærlighet som lett smitter over på de hun kommer i kontakt med. Hun er alltid positiv og for henne er ingenting umulig. Hun har troen på at ting skjer av en grunn, og at det meste faller på plass så lenge man er åpen for det som kommer vår vei.
På gården er hun mamma til tre gutter (til tider fire), husmor, designer, webutvikler, interiørarkitekt, markedsfører og generelt limet som holder oss samlet. Hun har et utrolig øye for detaljer og til tider kan det være litt frustrerende for henne når hun gang på gang legger merke til småfeil i filmer.
Ettersom hun kommer fra Sverige kjenner hun godt til det Svenskene kaller «sider». Heldigvis er denne sukkerdrikken langt unna det kvalitetsproduktet som vi lager her på gården.
Med Cecilia på gården kan Odelsgut være trygg på at det alltid kommer et nytt prosjekt som skal gjennomføres.


 

Folket på gården

bottom of page