top of page
cidersmaking gårdsopplevelser odelsgut cider fimreite sogndal sogn norge norway sider side

En episke reise gjennom generasjoner av smaker & lidenskap

Ta del i vår historie, hvor familieliv, kjærlighet og uimotståelige smaker forenes for å skape uforglemmelige øyeblikk.

Fra storbyliv til bondegårdens kjærlighetshistorie

Møt eventyrerne bak forvandlingen av Haug Gard  - et sted der bylivet i det travle Bergen møtte sin match i naturens rolige omfavnelse. I 2020 byttet vi ut våre hektiske byrutiner med den rolige omfavnelsen av Sognefjorden, noe som gjorde Haug Gard til vårt hjem. Så, i 2022, tok vi opp gården som eierskap, et århundre etter at Alexanders bestefar overtok gården.

Denne gården, et dyrebart arvestykke som har gått i arv gjennom familien vår siden tidlig på 1500-tallet, finner nå sitt formynderskap i våre hender. Her, midt i disse historiske markene, tar vi sikte på å lage nye minner og gårdsopplevelser i en virkelig fortryllende setting.

Alexander, Odelsguten, er en livlig sjel som øser sitt hjerte i å skape et miljø hvor alle trives.

Fra ungdomsårene tilbrakte han fruktplukking sammen med bestefaren Anders, og fikk til seg essensen av norsk fruktoppdrett. Hans fascinasjon for å lage sine egne drikkevarer tente tidlig; du kan si at han brygget sitt første parti fruktvin for nesten 20 år siden med en gruppe eventyrlystne venner. Kiwivinen deres har kanskje ikke vunnet priser, men opplevelsen utløste en livslang lidenskap.

I dag fortsetter han å lære, veiledet av visdommen til kårkallen (far) Rune, som bor på gården sammen med sin fantastiske kona Sasiwan.

Alexander sjonglerer rollene som far, bonde og channel manager på heltid i Telia Norge med urokkelig besluttsomhet og glede for utfordringer.

Cecilia, et kraftverk av energi, utstråler positivitet og kjærlighet som er smittende. På gården er hun ikke bare mamma til tre (noen ganger fire) gutter; hun er hjertet som holder oss sammen.

Med ferdigheter som spenner fra design og webutvikling til interiørdesign og markedsføring, er hun drivkraften bak gårdens estetikk og oppsøkende virksomhet. Hennes skarpe øye for detaljer sikrer fortreffelighet i enhver bestrebelse.

Cecilia kommer opprinnelig fra Sverige og er godt kjent med «cider», en sukkerholdig drikk langt fra kvalitetsproduktene vi lager her på gården..

Med Cecilia rundt oss kan Odelsgut regne med en konstant strøm av innovative prosjekter å fullføre.

Bli med oss på denne ekstraordinære reisen mens vi blander tradisjon med innovasjon, og dyrker en arv som er like rik som fruktene i frukthagen vår og like levende som landskapet rundt oss.

Vår bondefamilie: Haug-kollektivet

bottom of page